Menu wigilijne serwowane
Należy wybrać jedno zupę, jedno danie główne oraz jeden deser, które zostaną podane wszystkim gościom
Zestaw I-szy: 52,00 PLN brutto / osoba
Zupa (jedna do wyboru):
- Barszcz na domowym zakwasie / uszka z kapustą i grzybami
- Rosół rybny / warzywa
Danie główne (jedno do wyboru):
- Pierogi z kapustą i grzybami / sos jałowcowy
- Pierogi ruskie / złocista cebulka
- Krokiety z kapustą i grzybami / sos grzybowy
- Kotlety wegańskie z soczewicą i warzywami na sosie pomidorowym
Deser (jeden do wyboru):
- Tradycyjny makowiec z bakaliami
- Piernik wigilijny przekładany marmoladą śliwkowa z bakaliami
Zestaw II-gi: 65,00 PLN brutto / osoba
Zupa (jedna do wyboru):
- Barszcz na domowym zakwasie / zasmażany pierożek grzybowy
- Zupa grzybowa / kluski lane
- Zupa rybna zabielana śmietanką / filet z dorsza
Danie główne (jedno do wyboru):
- Pierogi z grzybami / kapusta kiszona zasmażana / sos jałowcowy
- Filet z karpia soute / konfitura z czerwonej cebuli z bakaliami / ziemniaki opiekane / kapusta kiszona zasmażana
- Pieczony filet z dorsza / ratatouille / ryż / sos pomidorowy
- Filet z pstrąga smażony na maśle / orzechy włoskie / pure chrzanowe / buraczki karmelizowane w winie i miodzie
- Kotlety wegańskie z soczewicą i warzywami / sos pomidorowy / surówką z rzepy
Deser (jeden do wyboru):
- Sernik na piernikowym spodzie / sos czekoladowy
- Gorące śliwki z kardamonem pod kruszonką orzechową
- Tiramisu piernikowe
Menu wigilijne w półmisach stoły lub w bufecie w cenie 130,00 PLN brutto / osoba
Zupa (jedna do wyboru):
Barszcz na domowym zakwasie / uszka z kapustą i grzybami
lub
Zupa grzybowa / kluski lane
Dania ciepłe:
- Filet z karpia smażony na maśle z orzechami włoskimi
- Filet z pstrąga pieczony z pieczarkami i cebulą
- Pierogi z kapustą i grzybami okraszone zrumienioną cebulką
- Pirogi z grzybami leśnymi zasmażane
- Krokiety z pieczarkami
- Ziemniaki opiekane
- Wigilijna kapusta z grzybami
Dania zimne:
- Filet z karpia w galarecie balsamicznej z bakaliami
- Pstrąg w galarecie cytrynowej
- Ryba po grecku
- Śledź po kaszubsku
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka śledziowa z burakami
- Kompot z suszu owocowego
- Masło, pieczywo
- Ciasta wigilijne, tradycyjne 3 rodzaje
Napoje do wszystkich zestawów:
- kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, kompot owocowy – 18,00 PLN / osoba
- kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, kompot owocowy, napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta, Sprite) – 25,00 PLN / osoba
Szczegółowa informacja oraz rezerwacja (w tym pokoi, jeśli świętowanie ma trwać do późna): 58 680 21 41 lub szkolenia@hotelbazuny.pl
Menu do pobrania w PDF: kliknij tu